Ulus, Konya Sokak Alkan Plaza No:25 Altındağ / Ankara

Hoparlör Tamiri

Hoparlörler ince bir diyaframın elektronik sinyaller aracılığıyla titreşmesi sonucu ses üretirler. Bu ince diyafram değişik malzeme teknolojileri kullanılarak üretildiğinden kullanım ömürleri oldukça değişiklik göstermektedir.

Kötü saklama koşullarında hoparlörlerin körük olarak adlandırılan kenar çeperlerinde çürümeler meydana gelmektedir. Kullanılan malzemeye göre bazı durumlarda saklama koşulları iyi olsa bile bu körükler zamanla bozulmaya uğrayabilmekte ve değişmesi gerekmektedir.

Bazı durumlarda amfideki arızadan,yanlış bağlantıdan veya aşırı yüklenmekten dolayı hoparlörler yanmaktadır. Bu durumlarda tekrar sarılması gerekmektedir.

Hoparlörünüzü tamire getirirken dikkat etmeniz gereken hususlar:

  • Hoparlörünüzün kasasını tamire getirmeyin. Kasa fazladan ağırlık yapacaktır, yolda zarar görme ihtimali vardır.
  • Hoparlörünüzün göbekleri kasaya vidalar ile sabitlenmiştir. Sadece arızalı olduğunu bildiğiniz göbekleri tornavida ile sökün
  • Göbekleri sökerken bağlı olan kablolar çoğu zaman klipslidir. Kabloları göbekten sökün, eğer sökemiyorsanız bağlantı noktasından kesin.
  • Göbekler çoğu zaman çift şeklinde hasarlı duruma gelmektedir. Eğer çift ise yüzleri birbirine bakacak şekilde hoparlörleri  kenarlarından kağıt bandı ile bantlayın. Taşınma esnasında daha az zarar göreceklerdir
  • Eğer tek göbek tamire getirecekseniz yüzünü aynı boyutta bir karton ile kapatıp kağıt bandı ile sabitleyin.